IBAN Hesaplama Aracı (Modülü)

    IBAN (International Bank Account Number), para transferlerinin yanlış hesap numaralarına yapılmasını önlemek amacıyla  Avrupa birliği ülkelerinden başlatılan bir hesap numarası standartıdır.   Bu numara özgündür ve bir adres gibi tek bir şekilde oluşur. 26 haneden oluşan bu kod, 2005 yılından itibaren EFT işlemleri için ülkemizde zorunlu hale gelmiştir.    İlk dört hanesi, iki haneli ülke kodu ve iki haneli kontrol rakamıdır.  Kontrol rakamı doğru ve geçerli olup olmadığını gösterir. IBAN’ın bundan sonraki bölümü, ulusal banka hesap numarasını içerir. Ülkemizin IBAN uzunluğu 26 hane olarak belirlenmiştir.

Hesap numarasından iban

Hesap numarasından iban bulma

 IBAN hesaplama nedir?  IBAN Hesaplama aracı sitemize entegre olarak çalışmaktadır.  IBAN bilginizi öğrenmek istiyorsanız öncelikle hesap numaranızı ve şube kodunu tam olarak biliyor olmalısınız. Ayrıca yurtdışı gönderimler için ek olarak IBAN banka kodlarını da  (SWIFT) bilmeniz gerekmektedir. Modülümüz sık kullanılan bankaların IBAN Hesaplama bölümlerinden yapılandırılmıştır.. Bankaların IBAN Hesaplama sistemine göre düzenlenmiştir. Sayfadaki IBAN hesaplama yöntemi sadece seçili banka hesapları için geçerlidir. IBAN sorgulama sırasında Şube Kodu ve Hesap Numarası bölümlerine girilen bilgiler her bankada farklılıklar göstermektedir.  Hesap numarasından iban bulma, hesap no ile iban sorgulama, hesap numarasından iban öğrenme veya hesap numarasının iban karşılığını öğrenme, hesap numarasından iban oluşturma için tüm kullanıcılar bu sistemden kolayca yararlanabilir. 

IBAN SORGULAMA

IBAN Hesaplama Aracı

IBAN Hesaplama Aracı

  Hesap numarasını doÄŸru olarak bildiÄŸiniz ve IBAN para yatırma, IBAN Para gönderme yada IBAN para transferi yapmak istediÄŸiniz Banka müşterilerinin ya da kendi hesap numaralarınızın IBAN karşılıklarını buradan öğrenebilirsiniz. Sade ve net bir hizmet anlayışında olmamız sebebiyle, ÅŸuan maalesef iban ile hesap numarası öğrenme, iban kodundan hesap numarası, iban kodundan banka bulma iÅŸlemi veya iban no ‘dan isim sorgulama IBAN Hesaplama aracı üzerinden yapılmamaktadır. Bu modülü sitenize entegre edebilmeniz için geçerli kodlar, modül sayfasında saÄŸ alt köşede verilmiÅŸtir. Sizde Hesap no ile iban öğrenme yada hesapno ile iban bulma hizmetini siteniz üzerinden ziyaretçilerinize şık bir görünümle saÄŸlayabilirsiniz.

Modülü kullanmak için link:

www.hesapno.com/iban_hesaplama

 

   Oluşturduğunuz IBAN kodunu; hesapno.com sayfanızda banka hesapları bölümüne kayıt ederek, müşterilerinize veya size ödeme yapacak diğer tüm kurum ve kişilere iletip, ödeme yapılmasında ve gerçekleşmesinde onlara da kendinize de kolaylık sağlamış olursunuz.  Böylece ülkeler arası para transferlerinde olduğu gibi, ülkemizdeki bankalar arası EFT işlemlerinde de karşı banka hesap numarası yanlış yazılmasından doğacak gecikme, yanlış hesaba geçme vb. riskler ortadan kaldırılmış olacaktır.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir